SØK

Utsmykning

Quality Hotel Olavsgaard er en stor aktør innen kurs og konferanse-markedet i Osloregionen. For å symbolisere at kurs og konferanser er kunnskapsoverføring, har Olavsgaard brukt bøker som et gjennomgangstema på hele hotellet. Bøker er tilgjengelig over hele hotellet og samlingen utgjør i dag ca. 25 000 bøker, fritt tilgjengelig for alle.

I et samarbeid med Aschehoug forlag har hotellet også innført et nytt begrep i hotellbransjen – Hotellboken. Det vil si at det er til enhver tid fire aktuelle bøker på alle hotellrom, fritt tilgjengelig for lesing eller for kjøp hvis man ønsker å ta med boken hjem.

Som en videreføring av bokprosjektet har hotellet også startet en kunstsamling av bildende kunst som tar utgangspunkt i det skrevne ord. Eksempler på dette er utsmykningen i hovedtrappen, som prydes av 18 kulltegninger laget av kunstneren Kari Grasmo. Tegningene er basert på den halvdokumentariske romanen Drømmen og Hjulet av Jens Bjørneboe.

I hotellets barområde har kunstneren Jon Bøe Paulsen laget 6 malerier basert på Et Dukkehjem av Henrik Ibsen.

På hotellrommene har kunstneren Vigdis Fjellheim malt 365 malerier som er dokumentert i boken Funnet, utvalgt og utplassert med undertittelen 182 reisende – 182 forflytninger. I tillegg har hun malt et "samlende" bilde som utsmykker Auditorie på hotellet.

I vår gjennomgående korridor preges veggene av Ari Behns ord og Unni Askelands malerier i deres samarbeidsprosjekt AU, som har skapt mye debatt.

Ved inngangen til konferansesenteret vil du finne en samling litografiske trykk av Nico Widerberg med tilhørende tekster av Lars Saabye Christensen.

Kunstneren Jørn Kaasa setter sitt preg på vårt andre trappeløp, med blant annet sine Madonna-trykk knyttet til boken Lengslenes Røtter, skrevet av samme kunstner.

Kongen tenker av Dag Hol er en serie kulltegninger av kjente viking-personligheter, disse fantastiske tegninger er å finne i Olavsalen.

En av stuene i restauranten har fått gleden av å huse Elling Reitan sine fargerike malerier. Kunstneren har ut fra Knut Hamsuns roman Viktoria skapt magiske malerier i sterke farger, der teksten er en del av selve maleriet.

Utsmykning av vår hovedrestaurant - Vinterhagen, ble ferdig julen 2013. Nicolaus Wideberg har ut i fra Tarjej Vesaas roman Is-slottet malt 4 unike malerier etter oppdrag fra hotellet.

Hotellets, til nå, siste kunstverk har fått plass i fellesarealet i etasjen under resepsjonen. Her har kunstneren Mona Orstad Hansen, på bestilling fra hotellet malt 3 malerier, med utgangspunkt i Jan Erik Vold sine dikt.